Hjelp til annonsetekster? Her får du 3 tips!

11.10.2022

Gode annonsetekster er man avhengig av uansett hvilken kanal man bruker. I dette blogginnlegget skal jeg vise deg 3 tips som funker på alle kanaler.

1 Det viktigste først

I dagens hektiske samfunn blir terskelen for å bruke tid på noe stadig høyere. Hvis leseren ikke klarer å forstå hva du ønsker å kommunisere i en annonsetekst med en gang har du tapt slaget om oppmerksomheten.

Å komme med det viktigste først er også nyttig for søkemotoroptimalisering. Google vektlegger ordene som er i starten av en setning, mer enn de som er i slutten.

Så hva betyr dette for deg i praksis? Når du skriver en annonsetekst, spør deg selv om følgende spørsmål blir svart på så raskt som mulig:

Hva er dette?
Hvorfor er dette noe for meg?

Eksempel:

1: Vi kan endelig presentere vårt nye produkt etter mange måneder med utvikling. Vi har laget en mini-støvsuger til å bruke på skrivebord.

2: Mini-støvsuger til skrivebord. Etter mange måneder med utvikling er vårt nyeste produkt endelig tilgjengelig.

Hvilken versjon tenker du er best?

2 Skriv til en person

Spesielt i bedrift til bedrift markedet syndes det veldig mot tips nr. 2.

Mange annonsetekster rettet mot bedriftsmarkedet henvender seg til bedriften. En livløs ting, en organisasjonsform. Det er umulig å skape engasjement hos en bedrift. Det er menneskene i bedriften som blir engasjert og det er en person i bedriften som tar beslutninger. Det er en person i bedriften som leser annonseteksten din.

Skriv derfor til denne personen. Se for deg hvordan beslutningstakeren sin hverdag er og spør deg selv: Hvordan kan du og dine tjenester eller produkter gjøre hverdagen hans eller hennes bedre?

(Legg også merke til hvordan jeg skriver dette blogginnlegget. Jeg skriver til deg. Jeg bruker ord som «du», «deg», «dine», etc.)

3 Lett og muntlig tone

Det med tone på teksten må selvfølgelig tilpasses målgruppen din, men måten man konsumerer innhold på i dagens digitale samfunn gir noen tydelige retningslinjer.

Vi leser tekst som venner og kjente skriver på sosiale medier med interesse, føler avslapping, kos etc. Tung tekst som man gjerne finner i fagbøker, nettsider til enkelte bedrifter etc. assosieres med jobb, nødvendig, tidsfrister, stress etc.

Ved å skrive på en lett og muntlig måte føler leseren seg bedre og vil vise mer interesse for det du skriver. Du vil jo at de skal føle seg bra når de tenker på din bedrift og deres tjenester :-)


Vi i 3B Media House AS utfører oppgaver innen markedsføring, og vi legger stor vekt på at innholdet og produktene vi lager for våre kunder, har en visuell og kreativ framtoning.

Ta gjerne kontakt med oss på:

tlf: 907 93 578

mail: post@3bmediahouse.com