Hvordan bli god på Instagram?

19.09.2022

Hvis du googler "Hvordan bli god på Instagram" får du opp mange artikler om hvordan du kan få flere likes og flere følgere, men hvis man virkelig vil lykkes må man snu litt på dette tankesettet.


Ikke vær mest opptatt av å FÅ

For å FÅ flere følgere og FÅ flere likes må du være mest opptatt av i GI. Gi følgerene dine godt og verdifullt innhold, så vil du etterhvert få som fortjent gjennom nettopp flere følgere. De som bare er opptatt av å få blir gjerne litt kjedelige og ensformige i sin markedsføring, noe som ikke gir det resultatet de er ute etter.

Hva bør du dele?

For å best selge et produkt eller en tjeneste bør du tenke på følgerene dine som noen av dine beste venner. Hvordan ville du ha hjulpet en god venn? Hvilke råd og egen erfaring ville du delt for at din venn skulle lykkes? Prøv å fortelle om et produkt eller en tjeneste som for eksempel kan gjøre hverdagen lettere uten å pushe salg.

Gi verdi!

For å bli en profil dine følgere ønsker å få opp i feeden sin må du gi dem verdi. Dette kan være i form av for eksempel inspirasjon, underholdning eller å lære bort noe. Om følgerene dine ikke får noe av dette gjennom din profil vil de lett finne noen andre som gjerne deler og byr på sin kunnskap. Skap innhold som gir noe mer enn flotte bilder og hyggelige fraser.

Vær opptatt av det visuelle

Instagram-brukerne er mer opptatt av det visuelle i motsetning til andre sosiale medier. Det er derfor viktig å prøve å ha en helhetlig visuell identitet for å skape engasjement og nå ut til flere. De som besøker profilen din har bare noen sekunder på å danne et førsteinntrykk av hva de kan forvente å få av innhold om de velger å følge deg. Du må derfor sørge for at det visuelle er på plass slik at de skal ønske å følge deg og engasjere seg i ditt innhold.

Hva er viktigst?

Det finnes mange hurtigløsninger for å få flere følgere på Instagram som der og da øker ditt volum av følgere, men måler du suksess på antall følgere? Eller er det mer viktig å få lojale følgere som er genuint interessert i det du deler eller dine produkter?

Vær tålmodig

Det handler ikke bare om å selge her og nå. Leverer du inspirerende, helhetlig og godt innhold vil følgerne dine mest sannsynlig også velge deg og ditt produkt eller tjeneste i fremtiden. På lik linje med annet markedsføringsarbeid er Instagram et langsiktig og strategisk stykke arbeid. Vær tålmodig, du får lønn for strevet etter hvert!


Vi i 3B Media House AS utfører oppgaver innen markedsføring, og vi legger stor vekt på at innholdet og produktene vi lager for våre kunder, har en visuell og kreativ framtoning.

Ta gjerne kontakt med oss på:

tlf: 41 49 72 27

mail: robert@3bmediahouse.com