Gode tips om du treng en logo

05.08.2021


Har du tenkt å lage en logo? For mange kan det vanskelig, for andre kan det være en lek. En logo kan si mye og lite, men en god logo kan utgjøre en stor forskjell for en virksomhet. Når du starter noe nytt vil det være viktig å bli sett, dette er ofte hovedoppgaven til logoen.

Har du tenkt å lage en logo? For mange kan det vanskelig, for andre kan det være en lek. En logo kan si mye og lite, men en god logo kan utgjøre en stor forskjell for en virksomhet. Når du starter noe nytt vil det være viktig å bli sett, dette er ofte hovedoppgaven til logoen.

Mange har en formening om hva en logo sin oppgave er, men det teoretiske er som regel ganske likt.

Hva er en logo?

En logo er et grafisk merke, emblem eller symbol som kjennetegner din virksomhet. Logoen kan bestå av navnet til din virksomhet, og/eller grafiske symboler og elementer. Formålet med en logo er å skape en gjenkjennelse. Logoen symboliserer, og er et viktig grafisk element. Når dine målgrupper/lesere ser din logo, skal det det med en gang kjenne den igjen, og forstå at det er deg, og din virksomhet det gjelder. En logo sørger for at identiteten blir forsterket.

Hva utgjør en god logo?

Enkelt og greit er fortsatt ofte det beste. I dag er moderne og inn å gjøre ting enkelt. I gode gamle dager så var det ofte ganske intrikate og kompliserte logoer, spesielt på 1970-tallet. Dette har en gått mer og mer bort fra, og de største firmaene har for lengst forenklet logoene sine. Et godt eksempel på dette er Pepsi sin logo-utvikling.

                                                          bildekilde wiki

Enkel å bruke

Når du lager til en logo så bør den fungere på alle plattformer, og i alle størrelser. Den bør lages som en vektor, slik at du kan gjøre den større eller mindre uten at det blir dårligere kvalitet på logoen. Et godt tips vil være å finne ut om logoen fungerer i svart-hvitt eller ensfarget. Trykkeriene vil også oppfordre, og komme med disse tipsene. For det vil være kjedelig å lage en god logo som ikke vises bra nok, på digitale og trykte plattformer.

Skrifttype/font

Skrifttypen eller fonten som det kalles på fagspråket, har mye å si for hvordan din logo blir personalisert. Den bør helst være spesialtilpasset din bedrift. For eksempel hvis du selger økonomiske tjenester vil det nok passe bedre med en strammere og mer minimalistisk font. Som nevnt over er ofte det enkle det beste, og i dag er det mange som lager en logo som bare inneholder navnet på firmaet. Da vil det være spesielt viktig at en bruker god tid på å finne den perfekte font. Alt i alt så vil det være en ting som er viktigst, og uansett hva du velger, husk at god lesbarhet er det viktigste.

bildekilde: logaster.com


Hvor kan du lage en logo?

Til slutt det du nok lurer aller mest på. Du veit at du vil ha en ny logo, men hvordan fikser du en. Her er det mange muligheter. Hva mulighet som passer best for deg vil avhenge av flere ting. Det spørs blant annet på hvor flink du er selv til å lage en logo, hvor mye penger du har vist du skal bestille en logo. Det kan hende du har gode ideer, men treng hjelp med utførelsen. Uansett, her kommer det noen gode muligheter:

- Bestille fra en designer

- Søk rundt på nettet

- Kjøpe ferdiglaget logo

- Lage selv

Alle disse muligheten funker, har du råd så vil det være smart å høyre med et byråd som kan dette med logo. Hva byråd du velger kan variere, men det kan være smart å velge et lite lokalt byråd hvis du har litt trangt budsjett.

Håper du fikk litt forståelse om de essensielle delene med en logo. Legg gjerne igjen en kommentar og fortell dine tanker rundt en logo. Så er det bare å ta kontakt ved ønske om hjelp til logo.