Godt forberedt til årets julehandel?

10.11.2021

November er allerede godt i gang, og julehandelen ringer inn. De seneste årene har julehandelen blitt mer og mer populær over det store nett. Mange har allerede åpnet lommeboken til julehandelen i oktober. Folk bruker penger, og øynene retter blikket på enhver tilbudskampanje som blir lyst ut. Butikkene trenger ikke å være redd for nordmenns kjøpevilje. Tall viste nemlig at nordmenn handlet julegaver for den svimlende sum av 124 milliarder kroner. Dette var ny rekord, og ikke uventet var netthandelen den store vinneren med størst vekst. Faktisk økte netthandelen med hele 55 prosent

Julehandelen er en høytid for butikker, og da er det viktig å være godt forberedt. Gode forberedelser før julehandelen kan medføre til økt salg i nettbutikken og gode muligheter for økt trafikk til dine sider. Det er mange viktige faktorer som kan bidra til en bedre julehandel for din bedrift. Det aller viktigste vil nok være å ha laget seg en god strategi for markedsaktiviteter.Vær tidlig ute

Ha planen for dine aktiviteter klare. Dette inkluderer sosiale medier, nyhetsbrev, annonsering, blogg etc. Det kan være smart å satse på content- og inbound marketing. For å skaffe deg potensielle kjøpere vil det være helt essensielt at innholdet er interessant for kundene dine. Ta også et blikk over på fjorårets planlegging, hva gjekk bra og hva funket dårlig. Du bør også ha en klar plan for hvordan du ønsker at nettsiden skal fremstå for forbrukeren. Kjennskap er viktig, men for å skape kjennskap så må en holde en lettkjennelig linje der kundene kjenner seg igjen. Vi har en tendens til å favorisere nettbutikker som vi allerede har et forhold til.

Ha en god SoMe-strategi. Dette har vist seg å være effektivt, samtidig som det skaper engasjement og kjennskap til merkevaren. Sosiale mediekampanjer genererer klikk på nettsiden, skaffer økt merkevarekjennskap, i tillegg øker følgerbasen på dine kanaler. Folk er interessert i hva bedriften din har å tilby, og når julehandelen er på sitt høyeste så er folk på nettet, og da øker sjansen for å bli synlig betraktelig.


Kategorier

Som deg og meg så er det ikke alltid like lett å finne ut hva en skal kjøpe til jul. Selv om noen har stålkontroll på julehandelen, så søker de fleste etter inspirasjon og tips. Har du mulighet for det, så vil det være en fordel hvis en lager tydelige kategorier, og i juletiden kan du også vurdere muligheten for egne julegavekategorier. Disse kan godt være tilpasset ulike målgrupper for å hjelpe kundene dine. Eksempel på kategorier kan være «Til Mor», «Til bror», «Bestselger» etc. Ferdige julegavepakker er ofte en sikker vinner, og disse er gode å bruke på sosiale medier til ulike kampanjer og konkurranser.

Vær Personlig

Julen er en tid for omtanke og vennskapelighet. Derfor bør du gi det lille ekstra, tilby gode ordninger som gratis frakt, fin juleinnpakning av varer etc. Gjør det enklest og hyggeligst for kunden å handle. På sosiale medier prøver du å komme i dialog med kunden, da er det alltid fint at kunden ser at en blir sett pris på. Så bruk «deg» og «du» når du sender ut jule innleggene. En god kunde er en god ambassadør, og det trenger de fleste.

Julekalender

Dette er en sikker vinner, den skaper publisitet og engasjement. Eneste ulemper med julekalender-konseptet er at det koster en del å gjennomføre, men den potensielle gevinsten er enda større. Det er mange variasjoner, et godt tips er å lage en julekalender med gode kampanjer og tilbud. Da kan du for eksempel lansere et produkt eller ulike dagstilbud hver dag frem til julaften.

Tilgjengelig

Juletiden er en stressende tid for mange. Derfor bør du alltid være tilgjengelig for kundene dine. Vær på så mange kanaler som det lar seg gjøre, og la kundene få den rette veiledningen og hjelpen som trengs når en kjøper noe.

Dette var forhåpentligvis noen gode tips på veien mot en perfekt julereise.

Lykke til!


PS: Og du? Trenger du noe hjelp, så ikke nøl med å ta kontakt med oss - vi gjør jobben for deg!