Design tips til deg som vil prøve selv

23.06.2021

For deg som nettopp har startet en virksomhet eller som har lyst å endre på profilen din. Så finnes det mange god tips. Men det å beherske design kunsten og vite hva som passer og ikke passer, er ikke alltid like lett. Hva øyet ser er helt ulikt til hver enkelt person, men noen har et ekstra øye for den visuelle kommunikasjonen. Målet til en grafisk designer er å bygge opp den visuelle identiteten for seg selv eller for noen andre. Selv om i det fleste tilfeller vil det være smart å tilkalle hjelp, når det trengs en visuell oppussing av din virksomhet. Så finnes det håp for deg som vil se om det finnes en grafisk designer i deg. Her under vil det komme noe gode tips som kan være nyttig å ta med seg.

Tips nummer en:

1. Kreativ frihet

Du bør ikke lukke noen dører når det kommer til hva som kan passe inn. Se på ulike kombinasjoner med farger, mønster etc. Det er selvsagt ulike tilpasninger en må ta til hva du skal lage. Men en må være åpen og prøve ut og lage mange skisser. Skal du lage en logo til bedriften din, så må du se på hva din farge profil er. Deretter har du mulighet til å prøve uendelig med varianter. Og husk at det å søke inspirasjon handler ikke om å stjele, men å lære og finne på nye idéer.

2. Forretningsforståelse

Som en nybegynner innen design livet so kan det være mest interessant å skape kule og fancy produkt. Mange føler at designet gjør det meste og sørger for at alt er på plass. Realiteten er litt annerledes og det er viktig og huske på at næringslivet ikke alltid verdsetter at ting ser bra ut i seg selv, men heller verdsetter resultatene dette kan gi. Så når du setter i gang med å designe selv, må du ikke glemme viktigheten av å svare på forretingsbehovet. For eksempel vil dette då være å hjelpe kunden din med å nå et bestemt mål. Godt design er et resultat av en god prosess der du graver dypere for å finne årsaken for oppdraget.

3. Enkle prinsipp å tenke på

Når du begynner med den grafiske utformingen av alt i fra nettside til en annonseplakat, bruk alltid farger som passer i lag. Grønn og gul passer sjelden i sammen. Bruk komplementærfarger eller holdt deg til en fargesone. Hva font du skal bruke er alltid vanskelig, men her vil det være et godt tips å holde seg noe lunde til «vanlige» fonter. En bør også holde seg til like fonter for å bygge relasjon til det du driv på med, slik at kunden kjenner seg igjen. Det er inn å gjøre det enkelt. Lager du en annonse så kan det være fint med mye luft, en trenger ikke å fylle alle tomrom. Du treng ikke alltid å tenke for avansert, ofte er det enkle nettopp det beste.

Det er mange muligheter, og ingen svar er helt korrekte til hva en bør gjøre. Noen har et mer visuelt øye for å se ting enn andre, og kanskje vil det i lengden være smartest å kontakte byråer som driv med markedsføring og design.