Trender å følge med på

16.02.2022

De fleste vet nok hva en trend er. Men vi tar oss friheten med å forklare litt hva definisjonene er. Ordet trend har flere betydninger, og brukes i en lang rekke områder av menneskelig aktivitet. En trend oppstår når et marked opplever en klar, vedvarende oppgang eller nedgang. For markedsarbeidere vil det være en viktig jobb å lage en markedsanalyse, som identifiserer begynnelsen og slutten på trender.

I dag er det inn å følge med på trender, og det er som regel viktig å være åpen for nye trender. Det å kunne være en trendsetter, er også et ønske som mange bedrifter og enkeltpersoner har. Nå er vi nok inne i en fase der sosiale medier står ganske stående når det kommer til nyvinninger, men det er alltid noe en ikke har tenkt på.


Verdifulle innholdsmateriale - Kvalitet fremfor kvantitet

I din bedrift så har du nok en plan for hvor ofte du legger ut innlegg på dine sosiale kanaler. Det er viktig å ha en strukturert plan for når en skal legge ut innhold, og ha en forståing når på døgnet en skal legge ut noe. Men det viktigste er kvaliteten på innholdet. Du har faktisk bare i gjennomsnitt 1,5 sekunder på å fange brukerne sånn at de slutter å scrolle i feeden, og ser på ditt innhold.

Da må du sørge for å fange oppmerksomheten til brukerne der de er. Sitter en på kontoret, i sofaen eller er dine brukere alltid på farten. For å få noen til å stoppe opp for ditt innlegg, må du lage relevant innhold som appellerer til brukerne. Tenk derfor på når du tar 2022 med storm at du strammer opp innholdsstrategien. De er ikke nødvending å legge ut innhold hver dag, du bør heller lage en plan på når du skal publisere noe relevant. Husk på at brukerne ikke alltid forventer nytt innhold fra deg.


Kjøp direkte

Nettbutikken har vært en sikker plass å linke til fra Facebook og andre sosiale kanaler. Men hvorfor skal trafikken gå gjennom noe, når du kan handle direkte fra de sosiale mediekanalene du bruker. Nå er det mange kunder som forventer å handle direkte fra kanalene de bruker. Vær frampå å tilby produkter eller tjenester direkte i din plattform. Her er det mange bedrifter som henger bakpå, så grip sjansen.


Fortsett å bruk video

Videoinnhold er den største formen for virkningsfull kommunikasjon i sosiale medier. Du når flere mennesker og skaper engasjerende innhold enn det bilder, tekst og lenkeposter kan gjøre. I dag er det gode mobiltelefoner som gjør jobben lettere, og vist du investerer i en mikrofon og litt lys så er du klar til å lage en virkelig god video.

Video er et viktig verktøy, og det er videoer som ofte driver oss rund på nettet. Innen 2022 vil mer en 80 prosent av brukerne sin internettrafikk bli drevet av videoer. Mye av markedsføringen på sosiale medier inneholder korte videosnutter. Det er ikke uten grunn at TikTok har blitt så populært.


Bærekraftig tankegang

Har du en målgruppe som er rettet mot unge eller unge voksne? Da må en huske på at dagens unge er opptatt av bærekraft og minimalisme. De vil ofte ha produkter som er fremstilt av bærekraftig og naturlige råvarer som er etisk og miljøvennlig produsert. Det er viktig å assosiere seg med målgruppen.